Видове пчели и ролята им в кошера
Както вероятно някъде, някога сте чували, пчелите са високоорганизирани насекоми.…
Лесен пудинг с мед Тръвна
Рецепта за лесен пудинг с мед Тръвна За да разнообразим…
“Етикети” във взаимоотношенията и върху хранителните продукти
Колко често се уповаваме на “етикетите”, които поставяме във взаимоотношенията…
По опаковката посрещаме, по съдържанието изпращаме!
В контекста на съвременния глобализиран и технологизиран свят, където контакти…
Можем ли чрез любовта и храната да бъдем по-здрави?
Знаем ли, че изборите, които правим в любовта и в избора на храна могат да имат положително или отрицателно влияние върху нашия организъм?
Как влияят те и от какви здравословни ползи можем да се възползваме при наличието на “качествени” взаимоотношения и храна?
Ако се чудите, може да научите повече за изследвания и резултати по темата именно тук.
Интервю с Иван Сираков – за спорта и меда в ежедневието
Тръвна и Иван Сираков представят интервю за спортът и медът в ежедневието на един енергичен човек със състезателен дух, любов към здравословното хранене и … към чистия, първокачествен пчелен мед.
“Тръвна” и Търново Ултра – едно сладко и здравословно партньорство
Тръвна подкрепи най-голямото събитие за бягане – Тръново Ултра, което се провежда в гр. Велико Търново вече 7 години. Спортът, качествената храна са неразделна част по пътя към по-добро здраве. Затова и партньорството ни се зароди много естествено от любовта към природата, спорта и качествената храна в лицето на “Тръвна”.
Разхлада в жегите: лавандулова лимонада с мед
Ако се чудите с каква свежа напитка да се разхладите в жегата – предлагаме ви една бърза, лесна и ароматна рецепта за лавандулова лимонада с мед “Тръвна”.
13 изумителни ползи от медa
Всеки познава меда – тази вкусна храна с изумителни качества, която прави тялото ни здраво, силно и пълно с енергия. Това, което вероятно не знаете е, че органичният суров мед е още по-полезен. Той е произведен в екологично чиста среда, поради което в него се съдържат още повече витамини, минерали и ензими като В2, В3, В5, калций, магнезий, манган, калий, фосфор, цинк. Вкусът му е още по-наситен, а ароматът – по-богат. Но той е не само храна, а и лекарство, което може да се прилага върху кожата.
Защо медът кристализира?
Всички сме виждали как медът кристализира, когато стои по-дълго време в буркана. Някои хора се тревожат от това, тъй като интуитивното ни усещане е, че щом храната промени вида си, значи става негодна за ядене. Други обаче твърдят, че само истинският мед кристализира. Кое е вярното твърдение ще разберете сега.